NAMN

MY. 1991
Twitter Facebook TumblrInstagram

Monday, January 5

2014 penghujungnya.

Kisah cinta terpendam saya
yang tiada storyline macam mana
saya nak cari penghujungnya jugak?

It hurts me.

Tapi tak rugi kalau saya
percaya pada janji-janji Tuhan.

Nak lupakan awak.
Payah.
Saya kena mujahadah.

Macam gula-gula getah
lekat dekat kasut kesayangan.

Nak buang kasut sayang.
Nak buang gula-gula dengan tangan
susah.
Haish melekat kat tangan pulak.

So
Biarlah awak melekat kat situ.
K bye.


by HijabJubahSneakers.

Sunday, December 7

Dec 7th.

Assalamualaikum

No matter how badly the bond between us might end,
know that I will never forget you or the memories we made.

Simply because the good outweighed the bad
and I'm grateful to have met someone like you.

Wednesday, November 19

Hashtag Pre-convocation

Assalamualaikum

Tempoh 48 untuk jumpa dorang balik, singkat sangat.
Serious rasa macam sejam je (okay saje nak amik feel lebih sikit)
Gelak nonstop. Cakap nonstop. Bash nonstop. And me, blurr nonstop --,

So, ini cerita kami.
Plan nak g amik jubah kat DATC, naik bas je. Sbb takde transport.
And last minute decide, sewa kereta je. Sebuah lagi, kereta Hawa. So muat la.
First time weyyy drive area Shah Alam. Serious berpeluh gak laa tangan kaki ni.
Co-driver pulak memang driver berpengalaman. Cuak wooo. Hahahah.
Alhamdulillah selamat pergi dan balik. So next time boleh try jalan KL. Hiks.

Lepas amik jubah, ramai ramai gerak g kedai makan. Sebabnyaa..
Terserempak dengan Kak Huda (congrats mommy to be!) and her parents kat DATC.
So alang alang dorang jemput makan sekali. Orang cakap rezeki jangan ditolak :P
By the way, thanks a lot to them! Save bajet kami. Murah rezeki dorang nanti :))

Then gerak pergi masjid dulu. Tunggu zohor. Plus nak rehat kejap.
Konon konon dah letih padahal baru settle amik jubah. Penat jalan kot. Haha.
Lepas zohor baru gerak pegi tempat photoshoot pertama. Tapi masing masing lapar.
Singgah beli makanan sikit. Sorang sorang perut macam ape je, padahal baru lepas lunch XD

Asalnya nak photoshoot kat SCM je. Last last gerak pergi tasik mana tah.
Cun jugak sebab tak ramai orang. So boleh buat macam tasik tu kami yang punya.
Bergambar macam tasik tu kami je yang ada padahal orang dating berlambak je sana. Haha.

Settle tempat first, nak gerak second place (SCM), tapi macam dah nak hujan.
So drive kemain laju la ni nak balik Setia Alam (laju la kot bagi wa yang driver novice area sana)
Sampai sana, dah start hujan sikit. Setitik dua titik je. So sempat la dua tiga keping.
Tengah syok bergambar. Semua lari lintang pukang sebab tiba tiba dia lebat. Melepas.

And the next day, pergi SCM lagi sebab nak tengok wayang (Big Hero 6 sumpah best! 5/5!).
Pergi awal sikit. Konon plan nak amik gambar lagi kat sana. Konon laa kan.
Tapi sama je, hujan jugak! So sempat laa amik lebih sepuluh keping gambarnya (better than yesterday. Haha!)

So kita jumpa weekend ni pulak ye korang! Serious tak sabar nak bergambar lagi.
Walaupun tak banyak masa ada, mesti, harus, wajib snap sama sama nanti.
And Cupa, we miss you. Sayangnya kau takde :(


Tahniah warga UiTM! Happy g-day girlfriends! :*

Tuesday, October 28

Hashtag throwback.

Assalamualaikum

2010.
Masuk Julai, debar debar nak pergi Palam
Masa ni tak tahu lagi Puncak Alam = Palam.
Muka perangai masing masing, SKEMA.
Geng pun dengan housemates je.

2011.
Dah besar sikit.
Muka perangai masing masing dah sikit sikit nampak real.
Sikit baru. Dalam 10% mungkin. Hiks.

2012.
Tahun yang wa boleh cakap wa aktif jugak lah.
Dah jadi senior. So banyak responsible sikit (kononnya)
Join persatuan. Beraktiviti dengan junior senior and public.
Experience paling best.

2013.
Dah makin senior, so kena kurangkan aktiviti berpersatuan dah.
Focus more on academic. Focus la sangat :B
Dah kena start fikir pasal future plan.
Perangai sorang sorang makin gila >.<

2014.
Tahun paling busy.
Assignments, tests, classes, fyp. Nasib baik tak sampai tahap depression lagi.
Tahun paling menonjol perangai masing masing. 100% keluar yang real dah.
Tahun yang merapatkan kami even dah gaduh.
Tahun last kat Palam.

Pengalaman mendewasakan kita right.
Pahit manis masin masam tawar semua ada untuk 4 tahun ni.

Anddddd now
I'm finally graduating!
Tak tahu nak describe perasaan tu macam mana.
Macam macam rasa tahu.

Saja nak throwback. Ahhh rindu mereka!

Monday, October 27

Friday, October 24

Sick.

Vomiting, diarrhea and fever for two days.
Pesan pada hati, sabar sabar sabar.

"Ketika kita sakit, Allah tarik 3 perkara:
Allah tarik keceriaan wajah kita,
Allah tarik selera makan kita,
Allah tarik dosa kita.

Dan bila sudah sembuh, Allah hantar 2 perkara:
Allah hantar balik keceriaan wajah kita,
Allah hantar balik selera makan kita.

Tapi Allah tak hantar balik dosa-dosa kita.
Betapa sayangnya Allah kepada kita."

Alhamdulillah. I feel so much better today.

Thursday, October 23

Kenapa dia?

Assalamualaikum

Kadang kadang
kita tak mintak untuk sukakan orang tu.
Perasaan tu datang tanpa dipaksa.
Dan kita sendiri pun takkan sedar
sejak bila kita sukakan dia.

Dan hati takkan berhenti bertanya,
kenapa dia.

-thecahaya.

Tuesday, October 21

88.

Assalamualaikum

Dear you,

I want to be your favourite place
to go when you have a bad day
or a good day.

Sincerely,
Me.

Thursday, October 2

HAMINICUKA

Assalamualaikum


Hawa-Mimi-Nani-Cupa-Ika

Bila dah bukak blog, tetiba rasa macam nak menulis pasal mereka mereka ni semua
Still tak boleh move on since dari hari tu lagi
Sama sama jatuh bangun jatuh bangun balik jatuh lagi bangun lagi then jatuh lagi last last tergolek sama sama. 4 years and still counting
Even nanti dah tak ada depan mata (sebab masing masing duk jauh)
I hope kita still lagi contact to each other macam sekarang ni

Nak tulis panjang panjang sweet sweet tak boleh because I'm not Nani
Kalau bab sweet mweett ni, serah ke dia. Boleh dapat kencing manis tau! Haha

So here we go...

Hawa yang clumsy-messy-ajet-ajet-drifter tiap kali drive
Mimi yang ajet ajet garang-tapi-tak-pun-like-dalam-hati-ada-taman-giteww
Nani yang hyperactive-asyik-nak-bash-orang je 24/7-cakap-banyak-potpetpotpet
Cupa geng-skip-kelas-wa-yang-macam dalam-dunia-dia-sendiri-tapi-maintain-cool
(banyak lagi yang nak dilistkan sebenarnya perangai masing masing ni. Haha!)

We can't forget the fun we've had
Laughing till our faces turn blue (well I think red kot sesuai untuk wa. Haha!)
Talking of things only we find funny
People think we're insane (If they only knew but yang lama kenal pun will think the same thing I guess)

I guess this is my way saying thanks. Zillion thank you
For being such a very-very-very-very good girlfriends
And being here with me through it all.

And
Sorry for being a bad girlfriend
Sorry for being annoying
Sorry for being blurr sampai korang pun dah penat nak explain (Haha. Selalu kot yang ni)

Thank God for this wonderful people with good hearts to lend
I want you to know that korang will always be my best girlfriends no matter what

Good luck and all the best in your future undertakings HAMINICUKA!


Happy job hunting!

Assalamualaikum

Eksaited tengok bebudak ni sibuk cari kerja
Lepas sorang, sorang post gambar iklan kerja kosong kat wasap

Me? Tengah berusaha jugak ni
Cuma sekarang macam tak ready lagi nak kerja
Rasa macam tengah study lagi
Tak ready lagi nak go to the next level
Doakan wa dapat kerja kat HIAZ yeeee *tetiba :P

Umi, anak bongsu mu dah nak kerja kottt
Seriouslyyy. How come time passes so fast?

And and anddddd.
To my classmates, best of luck for your interview tomorrow at IJN!