NAMN

23 | Graduating soon!
Twitter Facebook TumblrInstagram

Sunday, December 7

Dec 7th.

Assalamualaikum

No matter how badly the bond between us might end,
know that I will never forget you or the memories we made.

Simply because the good outweighed the bad
and I'm grateful to have met someone like you.

Wednesday, November 19

Hashtag Pre-convocation

Assalamualaikum

Tempoh 48 untuk jumpa dorang balik, singkat sangat.
Serious rasa macam sejam je (okay saje nak amik feel lebih sikit)
Gelak nonstop. Cakap nonstop. Bash nonstop. And me, blurr nonstop --,

So, ini cerita kami.
Plan nak g amik jubah kat DATC, naik bas je. Sbb takde transport.
And last minute decide, sewa kereta je. Sebuah lagi, kereta Hawa. So muat la.
First time weyyy drive area Shah Alam. Serious berpeluh gak laa tangan kaki ni.
Co-driver pulak memang driver berpengalaman. Cuak wooo. Hahahah.
Alhamdulillah selamat pergi dan balik. So next time boleh try jalan KL. Hiks.

Lepas amik jubah, ramai ramai gerak g kedai makan. Sebabnyaa..
Terserempak dengan Kak Huda (congrats mommy to be!) and her parents kat DATC.
So alang alang dorang jemput makan sekali. Orang cakap rezeki jangan ditolak :P
By the way, thanks a lot to them! Save bajet kami. Murah rezeki dorang nanti :))

Then gerak pergi masjid dulu. Tunggu zohor. Plus nak rehat kejap.
Konon konon dah letih padahal baru settle amik jubah. Penat jalan kot. Haha.
Lepas zohor baru gerak pegi tempat photoshoot pertama. Tapi masing masing lapar.
Singgah beli makanan sikit. Sorang sorang perut macam ape je, padahal baru lepas lunch XD

Asalnya nak photoshoot kat SCM je. Last last gerak pergi tasik mana tah.
Cun jugak sebab tak ramai orang. So boleh buat macam tasik tu kami yang punya.
Bergambar macam tasik tu kami je yang ada padahal orang dating berlambak je sana. Haha.

Settle tempat first, nak gerak second place (SCM), tapi macam dah nak hujan.
So drive kemain laju la ni nak balik Setia Alam (laju la kot bagi wa yang driver novice area sana)
Sampai sana, dah start hujan sikit. Setitik dua titik je. So sempat la dua tiga keping.
Tengah syok bergambar. Semua lari lintang pukang sebab tiba tiba dia lebat. Melepas.

And the next day, pergi SCM lagi sebab nak tengok wayang (Big Hero 6 sumpah best! 5/5!).
Pergi awal sikit. Konon plan nak amik gambar lagi kat sana. Konon laa kan.
Tapi sama je, hujan jugak! So sempat laa amik lebih sepuluh keping gambarnya (better than yesterday. Haha!)

So kita jumpa weekend ni pulak ye korang! Serious tak sabar nak bergambar lagi.
Walaupun tak banyak masa ada, mesti, harus, wajib snap sama sama nanti.
And Cupa, we miss you. Sayangnya kau takde :(


Tahniah warga UiTM! Happy g-day girlfriends! :*

Tuesday, October 28

Hashtag throwback.

Assalamualaikum

2010.
Masuk Julai, debar debar nak pergi Palam
Masa ni tak tahu lagi Puncak Alam = Palam.
Muka perangai masing masing, SKEMA.
Geng pun dengan housemates je.

2011.
Dah besar sikit.
Muka perangai masing masing dah sikit sikit nampak real.
Sikit baru. Dalam 10% mungkin. Hiks.

2012.
Tahun yang wa boleh cakap wa aktif jugak lah.
Dah jadi senior. So banyak responsible sikit (kononnya)
Join persatuan. Beraktiviti dengan junior senior and public.
Experience paling best.

2013.
Dah makin senior, so kena kurangkan aktiviti berpersatuan dah.
Focus more on academic. Focus la sangat :B
Dah kena start fikir pasal future plan.
Perangai sorang sorang makin gila >.<

2014.
Tahun paling busy.
Assignments, tests, classes, fyp. Nasib baik tak sampai tahap depression lagi.
Tahun paling menonjol perangai masing masing. 100% keluar yang real dah.
Tahun yang merapatkan kami even dah gaduh.
Tahun last kat Palam.

Pengalaman mendewasakan kita right.
Pahit manis masin masam tawar semua ada untuk 4 tahun ni.

Anddddd now
I'm finally graduating!
Tak tahu nak describe perasaan tu macam mana.
Macam macam rasa tahu.

Saja nak throwback. Ahhh rindu mereka!

Monday, October 27

Friday, October 24

Sick.

Vomiting, diarrhea and fever for two days.
Pesan pada hati, sabar sabar sabar.

"Ketika kita sakit, Allah tarik 3 perkara:
Allah tarik keceriaan wajah kita,
Allah tarik selera makan kita,
Allah tarik dosa kita.

Dan bila sudah sembuh, Allah hantar 2 perkara:
Allah hantar balik keceriaan wajah kita,
Allah hantar balik selera makan kita.

Tapi Allah tak hantar balik dosa-dosa kita.
Betapa sayangnya Allah kepada kita."

Alhamdulillah. I feel so much better today.