NAMN

23 | Graduating soon!
Twitter Facebook TumblrInstagram

Tuesday, October 28

Hashtag throwback.

Assalamualaikum

2010.
Masuk Julai, debar debar nak pergi Palam
Masa ni tak tahu lagi Puncak Alam = Palam.
Muka perangai masing masing, SKEMA.
Geng pun dengan housemates je.

2011.
Dah besar sikit.
Muka perangai masing masing dah sikit sikit nampak real.
Sikit baru. Dalam 10% mungkin. Hiks.

2012.
Tahun yang wa boleh cakap wa aktif jugak lah.
Dah jadi senior. So banyak responsible sikit (kononnya)
Join persatuan. Beraktiviti dengan junior senior and public.
Experience paling best.

2013.
Dah makin senior, so kena kurangkan aktiviti berpersatuan dah.
Focus more on academic. Focus la sangat :B
Dah kena start fikir pasal future plan.
Perangai sorang sorang makin gila >.<

2014.
Tahun paling busy.
Assignments, tests, classes, fyp. Nasib baik tak sampai tahap depression lagi.
Tahun paling menonjol perangai masing masing. 100% keluar yang real dah.
Tahun yang merapatkan kami even dah gaduh.
Tahun last kat Palam.

Pengalaman mendewasakan kita right.
Pahit manis masin masam tawar semua ada untuk 4 tahun ni.

Anddddd now
I'm finally graduating!
Tak tahu nak describe perasaan tu macam mana.
Macam macam rasa tahu.

Saja nak throwback. Ahhh rindu mereka!

Monday, October 27

Friday, October 24

Sick.

Vomiting, diarrhea and fever for two days.
Pesan pada hati, sabar sabar sabar.

"Ketika kita sakit, Allah tarik 3 perkara:
Allah tarik keceriaan wajah kita,
Allah tarik selera makan kita,
Allah tarik dosa kita.

Dan bila sudah sembuh, Allah hantar 2 perkara:
Allah hantar balik keceriaan wajah kita,
Allah hantar balik selera makan kita.

Tapi Allah tak hantar balik dosa-dosa kita.
Betapa sayangnya Allah kepada kita."

Alhamdulillah. I feel so much better today.

Thursday, October 23

Kenapa dia?

Assalamualaikum

Kadang kadang
kita tak mintak untuk sukakan orang tu.
Perasaan tu datang tanpa dipaksa.
Dan kita sendiri pun takkan sedar
sejak bila kita sukakan dia.

Dan hati takkan berhenti bertanya,
kenapa dia.

-thecahaya.

Tuesday, October 21

88.

Assalamualaikum

Dear you,

I want to be your favourite place
to go when you have a bad day
or a good day.

Sincerely,
Me.